Hvor finder du en hjertestarter?

Hjertestarteren redder liv!

… hvis du ved hvor du kan finde en

Ved hjertestop er det vigtigt at der bliver fremskaffet og anvendt en hjertestarter så hurtigt som muligt, så første stød om muligt kan afgives inden for 3-5 minutter.

Ambulanceresponstiden i Danmark er ca. 10 minutter (fra alarmopkaldet på 1-1-2 til ambulancen når frem), men der er store variationer fra region til region.

I region Midtjylland er tiden eksempelvis mellem 13.7 og 18,5 minutter mens den kun er 6,33 minutter i Region Hovedstaden. Ankommer ambulancen først efter 6 minutter, og der ikke er ydet den nødvendige førstehjælp med H-L-R, er hjernen begyndt at dø eller patienten er afgået ved døden.

Ambulance

Venter du på ambulancen uden at yde førstehjælp, er det derfor ofte for sent. Af samme årsag er det derfor vigtigt at være i besiddelse af en hjertestarter fx på din arbejdsplads, i idrætsforeningen/idrætshallen, i grundejerforeningen, på skoler og andre uddannelsesinstitutioner og andre stedet hvor der opholder sig mange mennesker.

Jo hurtigere der afgives stød til hjertet, jo større chance for overlevelse med god kvalitet. Undersøgelser har vist, at dersom der afgives stød inden for 3 minutter efter hjertestop er indtruffet, overlever hele 77 % helt uden men.

Landsdækkende hjertestarter-netværk

TrykFonden har sammen med andre samarbejdspartnere udviklet et landsdækkende hjertestarter-netværk, hvor man som ejer af en hjertestarter kan registrere denne.

Når hjertestarteren er registreret i netværket bliver den online synlig for både alarmcentralen og lægfolk/førstehjælpere via websitet hjertestarter.dk  samt via en telefon-app, som gratis kan downloades fra enten android, windows eller Apple.

Alarmcentral

Alarmcentralen kan nu disponere over de registrerede hjertestartere, og anmode personer i netværket om at køre ud med hjertestarteren i tilfælde hjertestop. På samme måde kan lægpersoner/førstehjælpere via hjertestarter-netværket se om, der er en hjertestarter i nærheden og afhente denne.

Læs mere her om registrering af din hjertestarter.

På hjertestarter-netværket kan du se adressen hvor hjertestarteren er placeret, selve placeringen og eksempelvis om den kun er tilgængelig i åbningstiderne eller døgnet rundt.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s